Waarom relatiegeschenken geven? 10 redenen in dit artikel!

waarom relatiegeschenken geven

Waarom een relatiegeschenk geven? Veel bedrijven doen het inmiddels en zien de waarde ook van in. Toch zijn er nog veel bedrijven die hierin twijfelen. Wat is de nut en de noodzaak bij het geven van een relatiegeschenken? Hieronder volgen 10 redenen waarom je relatiegeschenken kunt geven aan jouw klanten.

1. Relatiegeschenken als blijvende herinnering

Relatiegeschenken zijn een blijvende herinnering. Je geeft immers fysiek iets weg en dat blijft ook in het bezit van diegene. Een bedenkmailtje of een bedankbriefje zijn snel weer vergeten. Ook een advertentie in de krant of op een website blijft niet altijd hangen. Als je bijvoorbeeld een voetbal met naam weggeeft zal hier nog lang mee gevoetbald worden. Tijdens een ontspannend moment, tijdens een gezellig potje voetbal, denkt de klant dan nog steeds aan jou en jouw bedrijf.

2. Het is leuk om iets weg te geven

Het is natuurlijk altijd leuk om iets te ontvangen, maar het is natuurlijk ook erg prettig als je iets weg kunt geven. Natuurlijk is het altijd spannend, want je weet niet of hij of zij het cadeautje echt leuk gaat vinden. Weet je iets van zijn of haar sport af? Dan is het natuurlijk wel erg leuk om een bedrukte sportbal te geven. Misschien kun je zelfs wel de wedstrijdbal aanleveren voor de volgende wedstrijd. Je hebt er dan echt moeite voor gedaan.

Ben je sponsor van de lokale club? Dan is het natuurlijk ook leuk om relatiegeschenken te geven aan leden van de club. Als iedereen uit de club de bal krijgt met jouw bedrijfslogo erop zal dat goed werken voor de naamsbekendheid van jouw onderneming.

3. Het is leuk om iets te krijgen

Het is niet alleen leuk om iets weg te geven. Misschien is het namelijk nog wel leuker om iets te krijgen. Iedereen vindt het leuk om iets te krijgen en mensen waarderen dit ook. Als dit een klant van je is, is dat weer goed voor herhaalaankopen. Het geeft jouw relatie dus ook een goed gevoel.

4. Psychologisch mechanisme: wederkerigheid

Het is ook een stukje psychologie: mensen willen graag iets terug doen. Een klant kan bijvoorbeeld weer een nieuw artikel afnemen. Als jij hen iets geeft is de kans groot dat zij ook iets voor jou willen doen. Je kunt bijvoorbeeld weer nieuwe artikelen aan hen leveren of je kunt meer diensten aanbieden. Daarmee verdient een relatiegeschenk zichzelf wel weer terug. Een relatiegeschenk geven is daarom ook een type marketing voor bestaande klanten.

5. Voordelige marketing

Relatiegeschenken geven is ook nog eens een voordelige manier van marketing. Je kunt al sportballen bedrukken voor een lage prijs. Daarmee is het een voordelig marketinginstrument in vergelijking tot verscheidene andere marketingvormen. Je target hiermee, meestal, ook nog eens bestaande klanten. Zij zijn extra geneigd om extra diensten af te nemen.

6. Concurrenten doen het ook

Het is natuurlijk ook altijd belangrijk om na te gaan wat de concurrenten doen. Als concurrenten relatiegeschenken weggeven is het simpelweg belangrijk dat jij hier ook iets in doet. Misschien geven de concurrenten wel simpele pennen weg, maar kies jij voor een custom design sportbal. Dat blijft natuurlijk veel beter hangen dan een simpel pennetje.

7. Talloze mogelijkheden

Als je relatiegeschenken wilt weggeven heb je natuurlijk ook talloze mogelijkheden. Zo kun je niet alleen een voetbal weggeven, maar je kunt zelfs golfballen bedrukken als je dat wilt. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar favoriete sport. Weet jij de favoriete sport van jouw relaties? Dan kun je hen een uniek cadeau geven wat niet zomaar vergeten wordt.

8. Veel personalisatiemogelijkheden

Je hebt natuurlijk ook talloze personalisatiemogelijkheden. Zo kun je een voetbal bijvoorbeeld erg veel designs meegeven. Je kunt niet alleen eindeloos variëren in kleuren, maar ook kun je een logo bedrukken op de voetbal. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere sportballen: de personalisatiemogelijkheden zijn echt eindeloos. Dat maakt het dus ook echt uniek.

9. Exclusieve relatiegeschenken

Heb je een aantal exclusieve relatiegeschenken nodig? Dan zijn sportballen misschien wel het beste idee. Als je al jaren samenwerkt weet je natuurlijk ook veel van je klant. In dat geval weet je ongetwijfeld ook van welke sport zij houden. Als je dan een maatwerkproduct kunt aanleveren wordt dat zeker gewaardeerd.

10. Waardering van medewerkers

Niet alleen voor externe relaties zijn relatiegeschenken geschikt. Je kunt je eigen medewerkers natuurlijk ook relatiegeschenken geven. Ook zij kunnen dat waarderen. Het zal hun tevredenheid bij jouw bedrijf ook positief beïnvloeden. Het is een kleine investering, maar is van grote waarde.

Welke relatiegeschenken ga jij geven?

Weet jij al welke relatiegeschenken je wilt geven aan jouw relaties? Als je kiest voor een relatiegeschenk gerelateerd aan de sport is een voetbal, golfbal, tennisbal of een andere sportbal natuurlijk altijd een goede keuze. Deze producten zijn ook nog eens erg voordelig en je kunt de sportballen voorzien van de nodige designs.

Waarom kiezen voor Sportballenbedrukken.nl?

Wil je graag kiezen voor Sportballenbedrukken.nl? Dan kun je genieten van meerdere voordelen. Sportballenbedrukken.nl is namelijk onderdeel van Brandmore Industries en is expert op het gebied van bedrukking. Heb jij altijd al een leuke bedrukte sportbal willen hebben? Geniet van de voordelen:

  • Bedrijven hebben de mogelijkheden om de factuur achteraf te betalen;
  • De bedrukte sportballen worden razendsnel geleverd;
  • Profiteer van totaalservice en advies op maat;
  • De voetballen zijn van hoge kwaliteit;
  • Alle sportballen zijn scherp geprijsd.

Neem contact met ons op!

Bedrukkingen zijn voor ons een alledaagse bezigheid. Wij bedrukken iedere dag weer sportballen voor klanten: van voetballen tot golfballen en basketballen. Wil je graag advies op maat? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je. Je kunt kiezen voor simpelere modellen, opvallende printen of verschillende soorten materialen! Wij zijn per mail bereikbaar via info@brandmore.nl of je kunt telefonisch contact met ons opnemen op het nummer +31 (0) 50 – 542 63 92. We horen graag van je.

Waarom relatiegeschenken geven? 10 redenen in dit artikel!
Schuiven naar boven